Aan de slag met het scenariomodel voor mkb-ondernemers in het postcoronatijdperk

De ondernemer adequaat kunnen adviseren over de impact van corona en daarbij tevens perspectief bieden voor het postcoronatijdperk. Dat kan met het scenariomodel voor mkb-ondernemers in het postcoronatijdperk.

Dit scenariomodel is de afgelopen maanden tot stand gekomen door een samenwerking tussen Full Finance en MKB-kredietcoach. Inmiddels is het model getest door een aantal accountants- en administratiekantoren die actief zijn in het mkb en zonder uitzondering zijn ze enthousiast over de toepasbaarheid in de dagelijkse praktijk.

De toepassingsmogelijkheden van het model

Het model geeft je als adviseur de volgende toepassingsmogelijkheden in de praktijk:

  1. Het bepalen van de impact van corona op basis van CPB-cijfers en data van het Economisch Bureau van de Rabobank op zowel de prognose en de liquiditeitspositie voor het komende jaar
  2. Het leveren van branchegerichte bespreekpunten met de ondernemer op basis van CPB-cijfers en data van het Economisch Bureau
  3. Het vormgeven van scenario’s in samenspraak met de ondernemer.

Snel aan de slag

In het model is een koppeling gemaakt met externe data van het CPB en het Economisch Bureau van de Rabobank. Op basis van de ingevoerde cliëntdata wordt bepaald wat de impact op omzet, resultaat en liquiditeit voor de onderneming is als er geen maatregelen worden genomen. Het model biedt vervolgens bespreeksuggesties voor de accountant waarmee deze samen met de ondernemer aan de slag kan gaan om de onderneming financieel perspectief te bieden voor het postcoronatijdperk.

Updates gegarandeerd tot eind 2021

Ontwikkelingen gaan snel en dat zorgt met enige regelmaat voor nieuwe inzichten. Als je gebruik gaat maken van het model, dan zorgen wij er in ieder geval voor dat updates van het CPB en het Economisch Bureau van de Rabobank verwerkt worden in het model. Op deze manier kun je met jouw klant de vinger goed aan de pols houden.

Toegang community

Als gebruiker van het model krijg je tevens toegang tot een community waarin je samen met andere gebruikers van het model ervaringen en inzichten kunt delen. Kennis die we ook weer gebruiken om de toepassingsmogelijkheden van het model actueel te houden.

Aanschaf model

Wil je in bezit komen van het model, dan zijn er verschillende mogelijkheden. Het model verkopen we met en zonder training. De prijs zonder training is € 295 (excl. btw). Full Finance-adviesabonnees krijgen 20% korting.

Met training

Als je het model met training aanschaft, krijg je naast het model een training waarbij de volgende onderwerpen worden behandeld:
• Hoe ontwikkel je geloofwaardige scenario’s?
• Welke eisen moet je aan scenario-ontwikkeling stellen?
• Welke informatie/data/bronnen gebruik je voor scenario’s?
• Hoe bepaal je de impact van belangrijke economische, sociale en maatschappelijke ontwikkelingen op een scenario?
• Met welke branchespecifieke kansen en bedreigingen moet je rekening houden in het model?
• Hoe het scenariomodel te gebruiken.
Het model met training en updates tot eind 2021 en toegang tot de community kost € 395 (excl. btw). Full Finance-adviesabonnees krijgen 20% korting.

Docenten zijn Jurroen Cluitmans en Jan Wietsma.

De training vindt online plaats op 7 januari 2021 van 9.00 uur tot 12.00 uur. Wil jij je hiervoor inschrijven? Klik dan hier.