2019 staat al weer voor de deur. Ook komend jaar zijn er voor de mkb-accountant weer de nodige zaken op te pakken. Vandaar dat de benchmarkmiddag de focus legt op wat er voor 2019 nog gedaan moet worden. Natuurlijk mag NOCLAR niet ontbreken, nieuwe wet- en regelgeving waarmee u aan de slag moet. Carel Verdiesen praat u hierover bij. En uiteraard worden op de benchmarkmiddag door Marcel Maassen ook de resultaten van de Benchmark accountancy (Salaris- en kantoorontwikkelingen 2018 – 2019) besproken en, niet geheel onbelangrijk, wordt het salarisadvies voor 2019 toegelicht.

In het tweede deel van de middag gaan onderzoeker Lex van Teeffelen en Han Dieperink van het IMK in op hetgeen ondernemers van de accountant verwachten. U kunt hetgeen zij betogen direct in uw kantoorstrategie verwerken en in 2019 uitvoeren.

Kortom, een mooie afsluiting van het jaar 2018

Programma:

14.30 uur: ontvangst met koffie/thee

15.00 uur: welkom door dagvoorzitter Han Mesters, sectorbankier zakelijke dienstverlening ABN AMRO. Han zal de inleiding verzorgen op het thema en tevens zijn visie op de accountancybranche met u delen.

15.20 uur: Carel Verdiesen behandelt de NOCLAR. Wat komt er in 2019 op u af en welke zaken dient u in uw praktijk in te voeren?

16.00 uur: Marcel Maassen, adviseur bij Full•Finance Consultants, bespreekt de cijfers uit het benchmarkonderzoek. Daarnaast benoemt hij enkele actuele ontwikkelingen in de accountancybranche.

16.35 uur: pauze

17.00 uur: Lex van Teeffelen, onderzoeker bij de Hogeschool Utrecht, zoomt in op hetgeen ondernemers in 2019 verwachten van de accountant.

17.40 uur: Han Dieperink, algemeen directeur IMK, geeft zijn visie op de rol van de accountant in het mkb. Het IMK onderzoekt en ondersteunt het midden- en kleinbedrijf op levensvatbaarheid en adviseert gemeenten bij diverse mkb-regelingen.

18.15 uur: afsluitende borrel

NBA: 3 gecertificeerde pe-uren; RB: 2,5 pe-punt.

De kosten voor deelname bedragen per persoon € 175 (excl. btw). Kantoren die hebben deelgenomen aan het benchmarkonderzoek (klik hier) ontvangen een toegangskaart gratis.

  • Dinsdag 13 november: Rotterdam, locatie Stadion Feyenoord (Olympiazijde).
  • Donderdag 15 november: Amsterdam, hoofdkantoor ABN AMRO.

Inschrijven kan door een e-mail met uw gegevens te sturen aan m.beugel@fullfinance.nl. Vermeld a.u.b. uw naam, titulatuur, facturatiegegevens en de locatie waarvoor u zich inschrijft.

Wij zien u graag op 13 of 15 november!