Data-analyse in Power BI

Is jouw kantoor al aan de slag met data-analyse en/of Power BI, maar kun je wel wat hulp gebruiken? Of wil je graag met data-analyse beginnen maar heb je geen idee waar je kunt beginnen? Onze Power BI-gecertificeerde data-analisten helpen je graag. We ondersteunen graag bij lopende projecten, maar hebben ook een aantal producten op de plank liggen.

NOW-data-analyse

Wij hebben een NOW-data-analyse op basis van auditfiles ontwikkeld, die ondersteunt bij de afrekeningen van de NOW-subsidie. Er zijn varianten beschikbaar voor de derdenverklaring en natuurlijk ook voor de 3900N en 4415N-opdrachten. We hebben een bijpassend werkprogramma in Excel en CaseWare Working Papers, met referenties tussen de werkstappen en de data-analyse. In de analyse worden meerdere jaren en eventueel meerdere entiteiten tegelijkertijd ingelezen.

Financiële data-analyse

Wij leveren kant-en-klare data-analyses op basis van auditfiles. Met deze data-analyses kun je direct aan de slag en ondersteunt medewerkers in de controle- en samenstelpraktijk. De financiële data-analyse kent drie invalshoeken:

  1. Data-analyse voor samenstel- en controlewerkzaamheden. Denk aan een cijferbeoordeling, aansluiting beginbalans, een btw-analyse en analyses van memoriaalboekingen.
  2. Compliance: monitoren van een negatieve kas en risicolanden.
  3. Dashboard met analyse van resultaten, omzet per periode en klant en liquide middelen.

De financiële data-analyse kan voor een klantengroep gebruikt worden. Natuurlijk is het mogelijk om de analyses naar wens aan te passen.

Bankenanalyse

Een analyse op basis van CAMT.053 bankexports eventueel in combinatie met SEPA-batchdetails. Deze analyse geeft inzicht in dubbele betalingen, relaties met meerdere bankrekeningnummers of bankrekeningnummers met meerdere relatienamen. De bankanalyse ondersteunt bij werkzaamheden in de controle- en samenstelpraktijk.

Urenanalyses

Meer inzicht in declarabiliteit en bijvoorbeeld voortgang van projecten op jouw kantoor? Op basis van de dataset van jullie urenadministratie zoals Qics ontwikkelen we jullie eigen dashboards. Medewerkers krijgen inzicht in eigen projecten en op directieniveau ontstaat inzicht per afdeling en/of vestiging.

TaxWare – advieskansen

De fiscale data uit een aangifte inkomstenbelasting zit vol advieskansen. TaxWare geeft antwoord op de vragen zoals:

  • Bij welke ib-ondernemers wordt de BV-vorm interessant?
  • Wie zijn de startende ondernemers?
  • Wat is de leeftijd van mijn klanten?
  • Hoe is de samenstelling van Box 3 bij klanten en waar moet je actie ondernemen?

Maak je liever zelf analyses? Dan kun je op basis van een groot deel van de beschikbare velden je eigen analyses opstellen en met een druk op de knop uitvoeren over alle aangiften van klanten.

GearSoft

GearSoft maakt al jaren rapportages en analyses op loondata uit Nmbrs, Loket en Unit4 salaris. Voor Nmbrs en Loket komt een Power BI-plugin beschikbaar. Zie ook www.gearsoft.nl

Masterclass data-analyse in Power BI

Zelf met data-analyse aan de slag? Tijdens de masterclass data-analyse in Power Bi helpen we je in ongeveer 8 weken met het starten met data-analyse of brengen we een gestart initiatief stappen verder. We starten de masterclass ongeveer 3x per jaar. Neem voor meer informatie contact met ons op.

We bieden de masterclass ook als inhouse training aan.

Waar begin je?

Je merkt het: data-analyse is op veel vlakken in te zetten. Daarom is onze belangrijkste tip: begin klein! Kies een (deel)onderwerp uit en ga aan de slag. Ga je zelf bouwen? Zorg dan allereerst voor een goed datamodel en bouw vervolgens een eerste analyse.

Hulp nodig?

Thijs de Nijs MSc RA en Marijke Stokvis AA zijn door Microsoft gecertificeerd data-analist in Power BI. Zij kunnen je helpen met tips en kennen de valkuilen; die kennis zetten we graag in bij trajecten. Mail naar t.de.nijs@fullfinance.nl of m.stokvis@fullfinance.nl. Of bel met 055 – 355 99 79.