Eén van de meest gestelde vragen van klanten aan mij is op dit moment: “Als je nog een goede accountant of fiscalist kent, laat je het mij dan weten?”

Ik leg dan altijd uit dat Full•Finance niet doet aan werving&selectie. Ieder zijn vak.

Wij kunnen u wel op een andere manier van dienst zijn bij personeelstekorten. Er zijn grofweg twee smaken: we kunnen een korte termijn oplossing bieden in de vorm van ‘handjes’. Ik heb uitstekende fiscale en vaktechnische collega’s die u graag van dienst zijn. Er is echter nog een oplossing, van duurzame aard voor uw organisatie: meer of hetzelfde werk doen met minder mensen. Ja, ik weet het: dat heeft u meer en vaker gehoord. En ja, dat is niet altijd van vandaag op morgen gerealiseerd. En ja, sommige klanten betalen nog steeds voor inefficiency, dus waarom zou u efficiënter werken … Maar hoelang betalen deze klanten nog?

Hoe weet u of uw organisatie hier geschikt voor is? Is er winst te halen door het werk op een andere manier te organiseren? Een paar testvragen:

  • Heeft u bij alle klanten voor wie u de financiële administratie doet al een bankenkoppeling ingericht?
  • Stelt u écht risico-gericht samen?
  • Bespreekt u een klant in het team vòòrdat u of uw medewerker met samenstellen aan de slag gaat of kan het bij u ook voorkomen dat de klant na een herstructurering (die niet bij  iedereen bekend was) nog volgens het verkeerde werkprogramma wordt uitgewerkt?

Heeft u 3 keer ‘ja’ geantwoord: mooi! Uw collega’s ook? Of staat er één of meer keer een ‘nee’ tussen? Dan kunt u ervan uit gaan dat er (tijd)winst te halen in uw organisatie.

Duurzaam efficiënter werken houdt (onder meer) feitelijk in:

  1. Stop met het handmatig doen van werk dat u kunt automatiseren
  2. Stop met ondoordacht en haastig (laten) werken maar neem aan de voorkant (van een proces of opdracht) tijd. Tijd om te voorkomen dat ‘dure’ collega’s later in het proces kostbare tijd verliezen met het herstellen van fouten of het corrigeren van interpretaties of het opnieuw doen van de opdracht of …  En is die ‘dure’ collega nou net niet diegene aan wie zo’n tekort is?

In de praktijk zien wij dat dit het beste te organiseren is als u onderscheid maakt in het proces van administratieve dienstverlening en in het proces samenstellen. In het deel administratieve dienstverlening is vooral winst te boeken door te automatiseren; in het deel samenstellen vooral door ‘slim’ te werken: vaktechnisch ‘slim’ en procesmatig ‘slim’.

Waar dan te beginnen op uw kantoor? Wij kunnen voor u een nulmeting doen. Na de nulmeting heeft u inzicht in wat er al goed gaat in uw organisatie én wat er beter kan om uw doel(en) te bereiken. We kunnen een actieplan maken en aangeven welke quick wins u direct kunt realiseren.

Meer weten? Neem contact op met Henk Aardoom of Tonny Dirkx.