Het kan altijd nóg beter

Binnen Full Finance Consultants hebben we een ict-afdeling van tien personen. Dagelijks houden wij ons bezig met het adviseren van klanten op het gebied van ict. Denk hierbij aan software pakketselecties, het optimaliseren van werkprocessen, inzichten voor kantoren en hun klanten ontwikkelen op het gebied van data en ook het daadwerkelijk doen van implementaties van diverse softwarepakketten.

Wij proberen klanten elke keer weer een stap verder te brengen. Zelf zijn wij natuurlijk ook gewoon een organisatie die de stap verder wil zetten. Dat hebben wij deze zomer dan ook gedaan!

Practice what you preach

Samen met onze partner Asista hebben we onze eigen werkplekken onder handen genomen. Serverloos werkten we al, maar dit hebben we nu verder geoptimaliseerd. Ook heeft onze security een boost gekregen door het toevoegen van hun kennis op dit gebied en zijn we nog flexibeler geworden in het werken op kantoor, thuis of bij onze klanten.

Ook zijn wij gaan werken met de Single sign-on-oplossing van HIX, voormalig SecureLogin, als vervanger van onze huidige oplossing Okta. Een stap die ons ook dichter bij onze klanten brengt, omdat zij veel met deze zelfde oplossing werken. Hierin hadden wij nog wel een aantal wensen, maar het is fijn om te merken dat zij als leverancier snel schakelen, ontwikkelen en de juiste handvatten bieden voor een soepele overgang.

Ook bij ons heeft een dergelijke migratie natuurlijk wel wat voeten in de aarde. Het kost tijd, niet altijd alles gaat zoals verwacht of gepland en we moeten met alle collega’s kennis delen over de nieuwe werkwijzen. Is de vakantieperiode, als veel mensen weg zijn, dan de beste periode om dit te doen? Eerlijk gezegd komt een dergelijk traject nooit goed uit, want het hele jaar zijn we eigenlijk druk genoeg of zijn er mensen weg zoals in deze periode. Maar om te verbeteren moeten we nou eenmaal investeren en ons hiervoor inzetten.

En wat nu?

We hebben de nodige stappen gezet, maar dat betekent niet dat we nu gaan stil zitten. Zoals onze collega Arjan Gelderblom bij veel klanten een verbetercommissie heeft opgezet, heeft hij dat ook bij ons gedaan. De verbetercommissie gaat zich bezig houden met het continu doorvoeren van verbeteringen en vervolgstappen voor onze interne processen. Er staat namelijk nog genoeg op de wensenlijst! Alles kan niet in één keer, maar stapsgewijs en projectmatig zullen we verbeteringen door blijven voeren.

Hierboven heb ik een aantal voordelen genoemd van de migratie die we hebben gedaan, maar er is natuurlijk nog veel meer te doen en er komen ook genoeg andere zaken bij kijken!

Diverse kantoren hebben we al begeleid bij bij het nemen van dergelijke stappen. Nu ondervonden wij zelf ook weer hoe het is een dergelijke overstap te maken. Hier leren we van en deze kennis nemen we weer mee naar onze klanten.

Wil je meer weten over onze ervaringen? Bel ons dan gerust of mail naar d.aardoom@fullfinance.nl. Ik deel graag alle ins en outs met je!

Daniël Aardoom

Publicatiedatum 6 september 2023