Kantoren die elkaar verder helpen met Power BI

Ongeveer een jaar geleden startten wij met het kantorenoverleg Power BI. Inmiddels staat na een eerste online-sessie binnenkort alweer de vierde serie op locatie gepland met een leuke groep gedreven data-analisten van verschillende kantoren bij Van der Valk in Houten.

Wat maakt dit overleg nou zo interessant? In het overleg worden mensen die veel met data bezig zijn op verschillende kantoren bij elkaar gebracht. Dit zijn niet alleen accountants of juist techneuten; de groep bestaat uit mensen met een eigen achtergrond en invalshoek. En dat leidt niet alleen tot leuke gesprekken, maar regelmatig worden ook ‘out-of-the-box’-oplossingen met elkaar gedeeld. In de groep wordt actuele Power BI-kennis gedeeld en zijn we elke sessie op zoek naar antwoorden op uitdagingen die zich op kantoor voordoen. De onderwerpen die de afgelopen keren naar voren kwamen zijn bijvoorbeeld:

  • Nieuwe features in Power BI
  • Hoe maak je het beste een rollingforecast in PBI?
  • Hoe houd ik de snelheid van mijn rapportages acceptabel?
  • Eindgebruikers willen soms nog pdf rapporten hebben, maar hoe maak ik dat lay-outtechnisch goed? En moet ik dat überhaupt wel willen?
  • Hoe krijg je Power BI geadopteerd door eindgebruikers?
  • Hoe zorg ik voor schaalbaarheid van de gemaakte rapportages?

Er zijn nog zoveel onderwerpen te bespreken en met alle nieuwe functionaliteiten die in Power BI beschikbaar komen, hebben we altijd genoeg om met elkaar te delen. Lijkt het je ook interessant om eens een keer mee te doen, dan ben je van harte welkom.

De volgende bijeenkomsten zijn gepland:

donderdag 23 juni 2022
donderdag 15 september 2022
donderdag 10 november 2022

Locatie: Van der Valk in Houten. Alle sessies zijn van 14.30 – 17.30 uur. We sluiten af met een etentje, zodat je na de spits naar huis kunt rijden.

Doelgroep: medewerkers die (vrijwel) dagelijks bezig zijn met data-analyse in Power BI. Je hebt al ervaring met projecten. Bij voldoende aanmeldingen, zullen we meerdere groepen vormen. Ben je accountant, dan dragen de bijeenkomsten natuurlijk bij aan je pe-leerdoelen.

Aanmelden kan via dit formulier.

Neem voor meer informatie (over bijvoorbeeld de investering en wat je ervoor krijgt) contact op met Thijs, Martijn of Marijke via 055 – 355 99 79.