Masterclass data-analyse in Power BI

Ben jij met data-analyse aan de slag of sta je op het punt daarmee te starten? Doe dan mee met onze Masterclass data-analyse waarin jouw project centraal staat. Tijdens de Masterclass helpen we je in ongeveer 8 weken met het starten van jouw data-analyseplannen of brengen we een eerder gestart initiatief stappen verder. We gebruiken Microsoft Power BI (en Excel) tijdens de masterclass.

Globaal is de opzet van de masterclass:

  • Start 14 september 2021
  • 7 sessies, volledig online (of 2x op locatie als dat mogelijk is)
  • Combinatie van plenair, een-op-een en ‘aan de slag’-sessies
  • Kleine groepen (5-10 deelnemers) met volop aandacht voor jouw project
  • We beginnen bij de basis: hoe ziet een auditfile eruit, hoe maak je daar een goed datamodel van en wat kun je er (niet) mee?
  • We leren je de do’s en don’ts van visuals in dashboards en leren je hoe je DAX-formules inzet om je eigen KPI’s te berekenen
  • We maken gebruik van auditfiles en kijken welke andere databronnen er te koppelen zijn.

De masterclass is voor medewerkers van een accountants- of administratiekantoor die ‘iets’ met data en Power BI willen. Bij voorkeur heb je een financiële achtergrond. Kennis van Power BI is handig, maar niet noodzakelijk.

De masterclass wordt gegeven door Thijs de Nijs RA en Marijke Stokvis AA. Beiden zijn consultants van Full Finance met kennis van (de inzet van) data-analyse op accountantskantoren en door Microsoft gecertificeerd data-analist in Power BI. Door hun achtergrond in de accountancypraktijk begrijpen ze welke valkuilen en dilemma’s er zijn.

De masterclass is bedoeld om je écht op weg te helpen, dus naast de bijeenkomsten vragen we je om het geleerde in de praktijk te brengen. Dat kost tijd. We geven geen huiswerk, maar we gaan in de verschillende sessies wel stilstaan bij wat lukt en wat nog niet. Zorg dus dat je van tevoren tijd inplant om aan de slag te gaan. Naast de investering in tijd, bedragen de kosten voor deze masterclass € 1.650 (excl. btw).

De masterclass draagt bij aan jouw pe-doelen die je kunt opnemen in je pe-leerplan. Denk aan de volgende doelen:

  • Kennis van de mogelijkheden van inzet van data-analyse op het (accountants)kantoor;
  • Ontwikkelen van een datamodel als basis voor betrouwbare data-analyse;
  • Bepalen en kunnen berekenen en visualiseren van relevante KPI’s voor diverse doeleinden.

Wij kiezen voor kleine groepen, waardoor er maar een beperkt aantal plekken beschikbaar is. Liever een inhousecursus? Ook die verzorgen we, neem dan even contact op.

Aanmelden voor de masterclass kan hier.

Meer informatie, inclusief de planning van de sessies, vraag je hier.

Bellen mag natuurlijk ook: 055 – 355 99 79.