Animo voor koop/verkoop accountantskantoren blijft vooralsnog

Dat COVID-19 een ander licht op de bedrijfsvoering van uw accountantskantoor doet schijnen is duidelijk. Maar wat als je in deze tijd een kantoor wilt kopen of verkopen? Is er dan nog wel markt?

Tactisch gezien is het goed om vast te stellen of het voor u een goede tijd is om te verkopen. Desgewenst kunnen we daar samen met u over sparren. Wij merken dat de lopende verkooptrajecten nog steeds doorgaan. En de biedingen worden niet naar beneden bijgesteld. Nieuwe verkoopopdrachten worden ook nog steeds verstrekt en dan hebben we het vooral over de eigenaren die verkopen vanwege hun leeftijd.

Dan is er de vraagzijde. We zien een lichte daling in de animo door de coronacrisis. Van de vijf verkopers valt er grosso modo één af. Er zijn derhalve nog genoeg kopers op de markt. Dat geldt voor zowel de strategische partijen (bestaande kantoren) als de mbi-kandidaten.

Overweegt u te kopen of te verkopen en wilt u eens met ons sparren hierover, neem dan contact op met Marcel Maassen (m.maassen@fullfinance.nl) of Arjen Schutte (a.schutte@fullfinance.nl).