TaxWare: wat fiscale data je kan vertellen!

Welke klant heeft de komende jaren last van de inperkingen op de aftrek van de eigen woning? Bij welke klant is de algemene heffingskorting niet optimaal benut? Wie zijn eigenlijk de startende ondernemingen binnen jouw klantenpakket? En worden de tariefsopstapjes in de VPB wel optimaal benut? Vragen waarop een gemiddeld accountantskantoor niet zo 1-2-3 antwoord heeft. Terwijl die informatie wel beschikbaar is vanuit alle aangiften inkomsten- en vennootschapsbelasting die binnen het kantoor worden gemaakt.

Maar hoe kom je aan de data, hoe zorg je dat deze betrouwbaar is en wat kun je er vervolgens mee? Waarschijnlijk ken je de analyses die GearSoft maakt op de salarisdata uit Loket, Nmbrs en Unit4. Met een druk op de knop kun je van een werkgever gegevens opvragen of juist analyseren bij welke werkgevers specifieke regelingen van toepassing zijn.

Díe techniek leent zich natuurlijk uitermate goed om meer data te analyseren. En daarom hebben wij TaxWare ontwikkeld. Een datawarehouse met daarin alle aangiften inkomsten- en vennootschapsbelasting van een kantoor waarop data-analyse losgelaten wordt. De analyses bieden inzicht in advieskansen bij klanten en geven antwoord op bijvoorbeeld de volgende vragen:

• Bij welke ib-ondernemers wordt de bv-vorm interessant?
• Wie zijn de startende ondernemers?
• Hoe oud zijn mijn klanten?
• Hoe is de samenstelling van Box 3 bij klanten en waar moet je actie ondernemen?
• Welke resultaten worden er behaald in de fiscale eenheid?

Maak je liever zelf analyses? Dan kun je op basis van een groot deel van de beschikbare velden je eigen analyses opstellen en met een druk op de knop uitvoeren over alle aangiften van klanten.

Uiteraard bieden we een PowerBI-plugin aan en kun je gebruikmaken van voorgedefinieerde dashboards of ga je zelf aan de slag. De analyse-software kan ook in Excel worden geleverd.

Wil je een voorproefje van TaxWare zien?
Neem dan contact met ons op en vraag naar Martijn Kriek of Marijke Stokvis.