Jouw data-analyse, maar beter

Accountantskantoren beschikken over een enorme hoeveelheid gegevens van hun klanten. Wij zien dat er vaak maar een klein gedeelte van deze data gebruikt wordt. Zonde! Data-analyse kan veel waardevolle inzichten geven, niet alleen voor jezelf maar ook voor jouw klant. En de reden waarom dit (nog) niet gedaan wordt? Het kan een gebrek aan kennis zijn, of aan tijd, of aan beide.

Het ontsluiten van data kan een tijdrovende klus zijn. Zeker als er handmatige aanpassingen moeten plaatsvinden om de data geschikt te krijgen voor de data-analyse. Soms moet je meerdere pogingen doen om de juiste dataset beschikbaar te krijgen. Medewerkers kunnen opzien tegen het voorbereiden van de data voordat er geanalyseerd kan worden en dit leidt ertoe dat data-analyse niet volledig omarmd wordt.

Wij kijken met een frisse blik naar het proces en data-analyse. We helpen je graag om de data-analyse te verbeteren. Wij kunnen helpen om een beter beeld te krijgen van welke data er nodig is en hoe deze ontsloten kan worden. Wij denken graag mee hoe dit proces op een efficiënte manier opgezet kan worden, zodat de medewerkers niet onnodig tijd hiermee verliezen.

Of dit nu in Microsoft Power BI, Excel of een ander pakket is, of je nu in beginfase of in een verder gevorderd stadium bent: door te automatiseren is er meer tijd over voor het analyseren van de uitkomsten. Bovendien weten wij uit ervaring dat het inzetten van data-analyse niet alleen resulteert in meer en betere inzichten, maar dat dit (daardoor) ook bijdraagt aan de kwaliteit van de werkzaamheden.

Wij zijn data-analisten én accountants. Wij weten wat er nodig is om vraagstukken te beantwoorden en snappen waar uitdagingen liggen. Wij hebben veel ervaring met data uit financiële administraties, banken en ERP-pakketten. En wij vinden het superleuk om kantoren te helpen stappen te zetten met data-analyse. Het maakt ons niet uit of dat dat de eerste stap is of een vervolgstap. Of dat je snelle stappen wilt zetten: ook daarvoor hebben wij een (kant-en-klare) oplossing. We lopen graag samen met jullie op!

Wil je meer weten? Neem contact op met Thijs de Nijs RA of Marijke Stokvis AA, 055-3559979 of mail naar data@fullfinance.nl

 

Publicatiedatum 21 juni 2023