Samenwerking Full Finance en TheStudentPool

Dit voorjaar is Full Finance Opleidingen een samenwerking gestart met TheStudentPool om een positieve impact te maken op het gebied van het opleiden van studenten als junior medewerker binnen de samenstel-, controle- en aangiftepraktijk.

Sinds het eerste contact was duidelijk dat de missie en visie van ons en TheStudentPool overeenkomen: beide willen investeren in toekomstig accountancytalent en hiermee toegevoegde waarde creëren binnen de accountancybranche.

Wat doet TheStudentPool?

TheStudentPool is een initiatief dat de verbinding maakt tussen accountancystudenten en mkb-accountants- en belastingadvieskantoren. Hiermee wordt een win-win gecreëerd: aan de kantoren wordt de mogelijkheid geboden om in een vroeg stadium kennis te maken met de toekomstige (potentiële) collega’s die ook nog eens helpen om de werkdruk beheersbaar te houden. En studenten krijgen de mogelijkheid om naast hun studie relevante werkervaring op te doen. TheStudentPool selecteert en detacheert gedurende de eerste maanden de werkstudent bij het kantoor. Als er een klik is, kan de student rechtstreeks in dienst treden. Voor de studenten en kantoren een fijne, laagdrempelige manier om kennis te maken. TheStudentPool detacheert studenten op zowel accountants- als belastingadvieskantoren in heel Nederland en werkt met hbo- en wo-studenten vanaf het tweede studiejaar.

Samenwerking

Elke student die via TheStudentPool wordt geplaats, krijgt een door Full Finance verzorgde startopleiding. Hiermee worden de studenten klaargestoomd voor hun eerste werkervaring in de accountancy. Full Finance-collega’s Jurroen Cluitmans, Martijn Kriek AA RA en Marijke Stokvis AA hebben hiervoor samen met TheStudentPool diverse leermodules opgezet in de vorm van een e-learning.

De e-learning is gemaakt voor hbo- en wo-accountancystudenten die aan de slag gaan op een accountants-/belastingadvieskantoor. In de e-learning wordt de basis uitgelegd van de werkzaamheden: wat is de rol van de accountant, welke jaarrekeningen kom je zoal tegen en hoe leg je zaken goed vast in het dossier? Uiteraard ligt de focus op de praktische kant. Zo wordt er voldoende aandacht besteed aan de werkzaamheden die de student uitvoert aan jaarrekeningposten zoals materiële vaste activa, liquide middelen en schulden. We zoomen in op de specifieke wet- en regelgeving en leggen uit welke werkzaamheden worden uitgevoerd om het werkprogramma succesvol af te ronden. Als basis hiervoor worden de werkprogramma’s van SRA gehanteerd.

Het voordeel van e-learning is dat studenten dit voor hun eerste werkdag in eigen tempo kunnen bekijken en oefenen. De e-learning blijft daarna ook beschikbaar, zodat ze deze zelfde stof tijdens hun werkzaamheden op kantoor ernaast kunnen houden.

Meer weten?

TheStudentPool zette afgelopen voorjaar al ruim 30 studenten in bij uiteenlopende kantoren door heel Nederland. Op online.thestudentpool.com/elearning vind je meer informatie. Je kunt voor meer informatie natuurlijk ook altijd contact opnemen met Martijn of Marijke. Zij vertellen je hier graag meer over.