Verzachten personeelstekort door beter benutten ict

Een aantal weken geleden hebben mijn collega’s Arjen Schutte en Marcel Maassen een artikel geschreven over de vacatures bij de top 30.

Wanneer ik dit artikel lees en de maandelijkse overleggen met mijn ict-collega’s beluister, vraag ik mij echt af waarom het beter uitnutten van ict niet serieuzer wordt genomen.

Lang doorwerken met verouderde software

Veel kantoren houden vast aan het werken met oudere of verouderde software omdat men opziet tegen veranderingen. Hierdoor wordt de efficiëntere werkwijze die mogelijk is door gebruik te maken van nieuwere software niet gerealiseerd. Ik begrijp het argument “Maar we hebben nu geen tijd” wel, maar dat lijkt me het vooruitschuiven en vergroten van het probleem.

Daarnaast zijn de beelden over de hobbels die genomen moeten worden om nieuwe software in gebruik te nemen vaak gebaseerd op ervaringen uit het verleden; met de huidige technische mogelijkheden zijn deze hobbels veel beter te overzien.

Gestructureerd aanpakken

Binnen Full•Finance zijn wij dagelijks bezig kantoren te ondersteunen bij dit soort veranderingsprocessen.

We hebben daarbij een methode ontwikkeld die een duidelijk beeld geeft over waar u nú staat en waar u naar toe zou kunnen gaan. In overleg met u kunnen de volgorde en het tempo worden besproken. Naast het maken van het plan kunnen we uw projecten zowel functioneel als projectmatig ondersteunen.

Hebt u hiervoor belangstelling, neem dan gerust contact op met Arjan Gelderblom, Martijn Kriek, Age Lammers of Henk Aardoom.