We kunnen vandaag al beginnen!

Mijn collega’s en ikzelf schrijven veel en graag over AI. Het is leuk om deze ontwikkelingen te volgen en in de gaten te houden. Zowel software-ontwikkelaars als accountantskantoren zijn bezig met AI. Wat in de praktijk nog lastig blijkt is het bepalen van de return of investment (ROI). Waar in het proces kunnen deze ontwikkelingen ons helpen? En wie zou de inspanning moeten leveren om deze optimalisatie te bereiken, het kantoor of de leverancier?
Laten we zeggen: het houdt ons in ieder geval goed bezig!

De basis op orde

Onze partner HIX heeft mij geïnterviewd deze maand. Het interview is onderdeel van een reeks artikelen over het onderwerp: de basis op orde. Het is leuk en interessant om bezig te zijn met nieuwe- of toekomstige ontwikkelingen, begrijp me niet verkeerd. Echter tijdens het interview moest ik toch denken aan een van de eerste lessen die ik heb geleerd van collega Arjan Gelderblom: “We kunnen filosoferen over wat we in de toekomst allemaal zouden kunnen doen, maar we kunnen nu ook aan de slag met hetgeen nu al mogelijk is.”
Ik durf niet te zeggen of dit exact zijn woorden waren, maar deze woorden weerspiegelen wel de essentie van zijn boodschap. Ik durf wel te stellen dat er in de dagelijkse processen en met het slimmer gebruiken van de huidige beschikbare software voor elk kantoor vandaag al veel te winnen is. Ga hier dus mee aan de slag!

Projecten om mee te starten

Blijf ontwikkelingen als AI volgen en breid vooral jouw kennis uit. Denk echter ook eens aan projecten die je vandaag al kan starten om meteen winst te gaan boeken:

  • Cloud computing: de transformatie naar een volledige online werkplek
  • Digitaal samenwerking: zowel intern als met klanten
  • Het ‘lean’ maken van de huidige bedrijfsprocessen
  • Dashboarding of data-analyse inzetten om de dienstverlening naar klanten te verbeteren of intern meer inzichten te krijgen

Niet zomaar een greep uit de mogelijke projecten, maar een aantal projecten waar kantoren vandaag de dag winst mee kunnen behalen om hun basis op orde te krijgen.
Dan kunnen we in de tijd die nu al bespaard kan worden in het huidige werk gaan filosoferen over wat er in de toekomst allemaal mogelijk gaat worden!

Wil je graag weten waar jij vandaag als eerste al mee kan starten? Stuur mij dan gerust een e-mail: d.aardoom@fullfinance.nl (055-355 99 79).

NB: dit artikel is ondanks Copilot van Microsoft toch écht zelf geschreven!