Eerste bijeenkomst Full Finance NEXT

Afgelopen vrijdag, 30 oktober 2020 was de eerste bijeenkomst van Full Finance NEXT. Een netwerk waar we alle (bijna) afgestudeerden tot accountant van Full Finance Opleidingen samenbrengen.

Het doel van het netwerk is om onze afgestudeerden te helpen bij de NEXT step in hun carrière door kennisdeling, themasessies en gezellige borrels om bij te praten. Ook faciliteren we een online-groep waar de NEXT-leden elkaar kunnen opzoeken en wij regelmatig tips delen.

Terug naar afgelopen vrijdag. Wij waren uiteraard genoodzaakt om de bijeenkomst in de vorm van een online-sessie te organiseren. Maar dat mocht de pret niet drukken.

Om 15.30 uur zaten we met ruim 30 (bijna) afgestudeerden in een Zoomsessie. We zijn gestart met een Q&A inzake de NOW-regeling.
Een greep uit de vragen die aan de orde zijn geweest en door Gert van den Brink zijn beantwoord:
• Kun je wat toelichten over wat we kunnen verwachten aan werkzaamheden als accountant voor een derdenverklaring?
• Hoeveel tijd schat je in dat we kwijt zijn met het uitvoeren van een derdenverklaring?
• Hoe werkt de concernregeling als een gedeelte van het concern in het buitenland is gevestigd?
• Zijn de opdrachtbevestigingen en de samenstelverklaringen inzake de NOW al definitief en beschikbaar voor ons?
• Mag je de werkzaamheden (derdenverklaring en/of accountantsverklaring) die je uitvoert gebruiken als assurance-uren voor je praktijkstage?
• Klopt het dat alles terugbetaald moet worden indien de verklaring voor NOW1 niet voor 24 maart 2021 binnen is?

Aansluitend liet collega Thijs de Nijs via een korte demo zien op welke wijze data-analyse kan ondersteunen bij de NOW werkzaamheden. Lees hier meer over die mogelijkheden.
Neem contact op met Thijs (t.de.nijs@fullfinance.nl) als je net zoals enkele NEXT-leden interesse hebt in een kantoordemo.

Tegen 17.00 uur werd de gezamenlijke sessie afgerond en is er in breakout-groepen geborreld, nagepraat en al gesproken over de gewenste inhoud van de NEXT-bijeenkomst in 2021.
Dus, save the date: 5 februari 2021.

See you NEXT time!